2016. április 15., péntek

Válaszlevél a szegény anyukának, akinek most majd vasárnap is dolgozni kell a Tescoban

Kedves "leszarom" Olgika!

Három a magyar igazság:

1. Ha nem akarsz vasárnap dolgozni, akkor JAVASLOM menj át máshová, ahol nem kell vasárnap dolgozni! Senki nem mondta, hogy dolgozz Tescóban és senki nem kényszerít rá. Ja, hogy ez a szakmád? Te választottad. Nagyon jó OKJ-s képzések vannak, ahol továbbképezheted magadat akárminek. Ahelyett, hogy cimmogsz meg forrongsz, ülj be szépen az iskolapadba. Ahogy csinálták-csinálják ezt sokan mások is. Például én is. Csak TE TEHETSZ ARRÓL, hogy milyen az életed és csak te tehetsz ellene is!
2. Ha viszont boltos maradsz: csendben jegyzem meg, hogy azért van munkád, mert mi odamegyünk vásárolni. Ha nem megyünk vásárolni, mert mondjuk vágod a pofákat vasárnap a kasszában, akkor nem lesz munkád. Tudom, arról is mi tehetünk majd. Úgyhogy a legjobb értelemben vett ALÁZAT! Ugyanis mi vagyunk a munkaadóid. Ha nem ismernél meg, bemutatkozunk: mi vagyunk a vevők. Tudod, azok a furcsa lények, akik értékes kis papírdarabkákat meg fémérméket adnak neked, amiből aztán majd megkapod a hó végén a fizetésedet. Az a dolgod, hogy kiszolgálj minket. A hangsúly a "SZOLGÁL" igén van. Ha nem vagy alkalmas arra, hogy szolgálj (nem mindenki alkalmas ám erre és ezzel nincs semmi baj), akkor ugorj az első pontra!

3. Magyarországon demokrácia van (vagy olyasmi). Ez azt jelenti, hogy (többnyire) a TÖBBSÉG DÖNT. Olyan szinten elsőprő többségben utáltuk a vasárnapi zárvatartást, hogy még népszavazás sem kellett az eltörléséhez. Így megy ez. Ha nem tetszik a többség döntése, vannak megoldások. Például ugorj az első pontra! Vagy például el lehet menni más országokba is. Javaslom Észak-Koreát, ott nincs vasárnapi nyitvatartás a boltokban (meg hétköznapi sincs).
És egy a ráadás: nem kell ám írogatni a Zinternetre mindenféle baromságokat, mert az ember azt veszi észre, hogy kiderül, milyen ostoba. Lehet véleményed, de ahogy szokták mondani: a vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de mégsem dörgöljük a másik orra alá. Ne csodálkozz, ha ezért az írásodért kapsz majd hideget-meleget...
Utóirat: azért írtam ilyen stílusban (amely tőlem egyébként idegen), hogy te is megértsd, kedves Olgika!
Előzmény:

1 megjegyzés:

  1. Én ezt üzentem a hölgynek: Nem tudom, de az elmúlt egy évet leszámítva, eddig is így volt kedves Olga, addig miért nem lázadt ez ellen? A nővéreknek orvosoknak, a rendőröknek, a tűzoltóknak, a vendéglősöknek, a cukrászdában, a moziban dolgozóknak stb. ez sem jutott ki és nem is fog kijutni soha, de ez így természetes. Amikor ezt a szakmát, hivatást választották ezzel tisztában voltak, ahogy Ön is.

    VálaszTörlés